Gyengénlátó változat
magyar
angol
Állategészségügy
Állatvédelem
Állattartás
Mineden, ami állati
Megjelenítendő cikkek száma az oldalon

Szigorúbb lett az állattartási szabályzat

 Augusztus 1-jétől tilos a kutyák fülének csonkítása, és farokkurtításra is csak az állat hét napos koráig van lehetőség. Szintén újdonság, hogy az eb-, macska- és görény- kölyköket nyolchetes korukig kötelező az anyjukkal tartani. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy sokan kizsákmányoló módon tartják állataikat, gyakran elmarad az állatkínzók felelősségre vonása.

Kötelező chip
2013. január elsejétől a négy hónaposnál idősebb ebek már csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve tarthatók. Ennek értelmében a gazdáknak még öt hónap áll rendelkezésére, hogy elvégeztessék a szükséges állatorvosi beavatkozást, amiért 3500 forint kérhető az állat tartójától. Az összeg magában foglalja az eszköz árát, a beültetés díját és az országos eb-adatbázisba való regisztráció díját is.

Alig döntöttek az ebadóról, máris rengeteg kutyás töri azon a fejét, hogyan bliccelhetné el az ebrendészeti hozzájárulás befizetését. Az állatvédők attól rettegnek, hogy kidobott kutyák fogják ellepni az utcákat, a nem kutyások pedig attól, hogy az éhező kóbor állatok emberekre támadnak majd. Könnyen lehet azonban, hogy minden marad a régiben, mert a képviselőknek sikerült egy olyan törvényt megszavazniuk, amelyet nagyon nehéz lesz betartatni.

1 2 Következő
Szöveges információ
Árucikk
Részletes kereső
Bejelentkezés
Kosár tartalma
Az ön kosara üres
Impresszum ÁSZF Felhasználási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat Logisztika Ügyfélszolgálat Bankkártyás fizetés
Copyright © 2012