Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home3/anipharma/public_html/inc/azonositas.inc on line 335
Anipharma.hu - - Mineden, ami állati
Felolvasó szoftver letöltése Alap színséma
 
 
Állategészségügy
Állatvédelem
Állattartás
Mineden, ami állati
Baranya megye (2019.02.28)
Bács-Kiskun megye
Békés megye (2019.07.01.)
B-A-Z (2019.03.01.)
Csongrád megye
Fejér megye (2019.03.01.)
Gy-M-S megye (2019.03.01.)
Hajdú-Bihar megye (2019.03.04.)
Heves megye
J-N-Sz (2020.01.09.)
Komárom-Esztergom megye
Nógrád megye (2019.03.11.)
Pest megye (2019.07.29.)
Somogy megye
Sz-Sz-B (2020.01.20.)
Tolna megye (2019.03.)
Vas megye
Veszprém megye
Zala megye
Magyar Szervezetek
Nemzetközi szervezetek
ANIPHARMA KFT
Állatorvosok webáruháza
Állattartók webáruháza

A sok gyapottól "pattognak a gumilabdaszerű" kínai tojások

„Gumilabdaszerűen pattogó” étkezési tojások okoznak újabb élelmiszerbotrányt Kínában, és az ottani hatóságok nyomozást is indítottak az ügyben. A hírek szerint azonban a főzés utáni rendkívüli jelenséget nem mesterségesen előállított tojások, hanem a tyúkok nagy gyapottartalmú takarmányai okozzák.

 

A kínai hatóságok olyan tojások után nyomoznak, amelyek újsághírek szerint főzés után gumilabdaszerűen pattogtathatók – közölte a worldpoultry.net. A hír élelmiszerbotrányként híresült el az országban.
A kínai média és az internet szóhasználatában gumitojásokként vagy ping-pong tojásokként jelennek meg ezek a tojások, amelyeket alig lehet elfogyasztani, Bár csekély számban fordulnak elő a piacon, a Xinhua hírügynökség szerint azt a gyanút táplálják, hogy hamisítványok. A nyomozás azért indult meg, hogy lecsillapítsa azt a fogyasztói feltételezést, amelyek szerint mesterséges tojásokat hoznak lelkiismeretlen, profitéhes kereskedők forgalomba.
Valójában a tojások keménysége természetes jelenség, amelyet az okoz, hogy a tyúkok keveréktakarmányában nagyobb mennyiségű gyapotmagot használnak. Ennek gossypol nevű összetevője a tojás sárgája fehérjéjéhez kötődik, és ez okozhatja a főzés utáni szokatlan megkeményedést – közölte a Xinhua hírügynökség.

 

A gossypol normális esetben a gyapotmagot tartalmazó keveréktakarmányokban maradványanyagként fordul elő, és vizsgálatok szerint nagy adagban gátolja a spermasejtek aktivitását, így fogamzásgátló pirulaként férfiaknál használható.


Baromfi Termék Tanács

Keresés
Szöveges információ
Árucikk
Bejelentkezés
Kosár tartalma
32 termék van a kosárban 221829.63 Ft értékben
Hírlevélre feliratkozás