Gyengénlátó változat
magyar
angol
Állategészségügy
Állatvédelem
Állattartás
Mineden, ami állati

Kötelező chip

Kötelező chip
2013. január elsejétől a négy hónaposnál idősebb ebek már csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve tarthatók. Ennek értelmében a gazdáknak még öt hónap áll rendelkezésére, hogy elvégeztessék a szükséges állatorvosi beavatkozást, amiért 3500 forint kérhető az állat tartójától. Az összeg magában foglalja az eszköz árát, a beültetés díját és az országos eb-adatbázisba való regisztráció díját is.

Az új előírások értelmében kistestű kutyáknak (20 kg-ig) legalább 10, közepes testűeknek (20-40 kg) 15, nagytestűeknek 20 m2 területet kell biztosítani a jövőben. Változnak a kikötve tartás szabályai is. Kistestű ebet legalább 4, közepes testűt 6, nagytestűt 8 méteres eszközzel (lánc, kötél stb.) szabad csak megkötve tartani.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint sokkal több a gazdira váró házi kedvenc, mint amennyi felelős gazda van. Ha csökkenne az állatok felelőtlen szaporítása, nem lenne ennyi könnyű szerrel megszerezhető, majd megunt - utcára dobott - kutya, macska vagy más házi kedvenc. Az Orpheus szállóigéje a kóbor állatok képződésének megelőzésével kapcsán egyértelmű: "legjobb annak a kóbor állatnak, amelyik meg sem születik", hát mit ne mondjak... van benne valami!

Forrás: Orpheus Állatvédő Egyesület

  
   
  
Vissza
Szöveges információ
Árucikk
Részletes kereső
Bejelentkezés
Kosár tartalma
Az ön kosara üres
Impresszum ÁSZF Felhasználási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat Logisztika Ügyfélszolgálat Bankkártyás fizetés
Copyright © 2012